Schotte Kunststoffen uit Kampen vestigt zich in Ens

Een impressie van de nieuwbouw die in Ens gerealiseerd wordt Illustratie Schotte Kunststoffen B.V.

Emmeloord - Het Kamper bedrijf Schotte Kunststoffen B.V. verhuist volgend jaar naar Ens. Op het bedrijventerrein Ens is aan ‘het Bloemenveld’ een kavel gekocht van bijna 33.500 m2.

Schotte Kunststoffen produceert verpakkingsmiddelen voor levensmiddelen, cosmetica, pharma, chemie en industriële doeleinden. De verhuizing naar Ens was een duidelijke keuze. Richard Zwaan en Jeroen Lintsen, directie van Schotte: ‘Veel bouwplannen zijn de laatste jaren de revue gepasseerd.’

Familiebedrijf

De nieuwe plek in Ens past bij het 135 jaar oude familiebedrijf. ‘Met het vertrek uit de eigen gemeente wilden we niet dat ons personeel noodgedwongen op zoek moet naar een nieuwe baan. Ens is dichtbij en de gemeente Noordoostpolder ontving ons met open armen. We hopen dat we op economisch vlak bij kunnen dragen aan de gemeente waarin we ons gaan huisvesten. De geplande groei zal zeker extra werkgelegenheid gaan bieden.’

Wethouder Hans Wijnants is blij met de nieuwe aanwinst voor de gemeente. ‘Het is een prachtig familiebedrijf dat met de komst naar Ens in de Regio Zwolle actief blijft.’ Schotte Kunststoffen biedt werkgelegenheid aan 80 fte en maakt daarnaast gebruik van een grote flexibele schil van inhuurkrachten.

5500 zonnepanelen

Voor de totale productielocatie is een oppervlakte nodig van ruim 16.000 m2. De kavel biedt daarmee voldoende ruimte voor toekomstige uitbreiding. Voor de productie van verpakkingen wordt gebruik gemaakt van premium grondstoffen. Jeroen Lintsen: ‘We zijn een aantal jaren geleden de weg van gerecyclede grondstoffen ingeslagen en inmiddels is al meer dan 25% van de premium grondstof omgezet in gerecycled kunststof. Dit wordt overigens verkregen uit de flessen die bij het afval worden weggegooid.’ Op onder meer ons volledig geautomatiseerde opslaghal, goed voor 20.000 palletplaatsen worden 5.500 zonnepanelen geplaatst waardoor we ook duurzamer gaan produceren.

Nieuws

menu