Studenten van Warmonderhof leren jonge kippen op stok te gaan

De jonge kippen zijn snelle leerlingen. Warmonderhof

Dronten - Een groep studenten van Warmonderhof in Dronten leert 160 biologische jonge leghennen op stok te gaan. Ditte (eerstejaars student): 'Het is een grappige klus. De jonge kippen weten blijkbaar nog niet hoe dat moet'.

‘Het is slecht voor de poten en gewrichten als de jonge kippen een hele nacht op de vloer zitten’, licht Ditte toe. ‘Dus gaan we ze iedere avond een handje helpen. Ze leren gelukkig wel snel. Nu we twee weken verder zijn is de pikorde bepaald en weten ze bijna allemaal hoe het moet.’

Mobiele kippenkar

Op het terrein van Warmonderhof staat sinds kort een prachtige moderne mobiele kippenkar. Deze verplaatsbare kar is ideaal om kippen te houden op een landbouwbedrijf waar het sluiten van kringlopen heel belangrijk is. Echte kringloopkippen dus. De kippenkar kan op een perceel gezet worden, om na de oogst te restjes op te scharrelen. De waardevolle mest wordt weer gebruikt op het tuinbouwbedrijf en voer komt zoveel mogelijk van eigen bedrijf.

Eieren iedere dag te koop

De eieren zijn iedere dag van 08.00 tot 20.00 uur te koop bij de melktap, naast de Hofwinkel: Wisentweg 18 in Dronten. Ook zijn de eieren in de Hofwinkel te koop. Al vele Drontenaren weten de eitjes en de kippen te vinden. Ditte glundert: ‘Hele gezinnen komen graag even kippen kijken. Ze nemen dan natuurlijk ook een doosje mee. Ook is het mogelijk om een handje kippenvoer te kopen in een ouderwets kauwgomballenautomaat. Je kan dan zelf de kippen voeren, kinderen vinden dat hartstikke leuk’.

Nieuws

menu