Uitbreiding Zero Emissie vervoer voor Witteveen Mobiliteitsgroep en Van Staveren

Het oplaadpunt bij Van Staveren in Emmeloord. Foto: N. van Staveren B.V.

Met het in gebruik nemen van een nieuw oplaadpunt in Emmeloord zetten Witteveen Mobiliteitsgroep uit Lemmer en N. van Staveren B.V. de volgende stap in duurzaam en Zero Emissie vervoer in Emmeloord en omgeving. Beide bedrijven gaan een nieuwe samenwerking aan om in de Noordoostpolder bij te dragen aan de energietransitie.

Witteveen Mobiliteitsgroep is volledig gespecialiseerd doelgroepen vervoer en rijdt al met een aanzienlijk deel van haar wagenpark elektrisch en daarmee uitstootvrij. Witteveen zocht in Emmeloord een locatie voor het opladen van nieuwe elektrische 8-persoons voertuigen. Het nieuwe Van Staveren Oplaadpunt bij Shell Lange Dreef bood hierbij uitkomst. Witteveen maakt met een poule van voertuigen permanent gebruik van het oplaadpunt. Zodra na een dienst de batterij van een voertuig bijgeladen moet worden wisselt de chauffeur zijn voertuig met een voertuig die aan de lader staat.

Binnenkort wordt een tweede publiekelijke laadfaciliteit op dezelfde locatie in gebruik genomen. Hiervan kunnen winkelend publiek en zakelijke rijders gebruik maken. De twee publieke AC laadpalen leveren een maximaal vermogen van 22kWh. Aan iedere paal kunnen twee voertuigen tegelijk laden. In haar netwerk gaat Van Staveren, zodra het energienet dit toelaat, meerdere (snel)laad locaties openen. Afgelopen week is het snellaadplein in Almere Buiten in gebruik genomen. Ook van deze locatie zal Witteveen Mobiliteitsgroep voor verdere verduurzaming van haar wagenpark gebruik gaan maken.

Nieuws

menu