Van Boxtel Emmeloord is ‘dementievriendelijk’. Bedrijf geeft invulling aan dementievriendelijke gemeente Noordoostpolder.

Van Boxtel Emmeloord is ‘dementievriendelijk’. Foto Suzanne Zandvoort/vBoxtel hoorwinkels

‘Als je weet dat bijna één op de tien mensen die bij ons een uitgebreide hoormeting komen doen een vorm van dementie heeft, dan weet je hoe belangrijk het is dat we de signalen herkennen en er goed mee omgaan. Daarom hebben we als partner van Alzheimer Nederland dit onderwerp prioriteit gegeven’, zegt Paul Vondenhoff, directeur van Van Boxtel hoorwinkels.

De kans om de diagnose dementie te krijgen stijgt als je ouder wordt. Eén op de vijf krijgt het. Doordat vrouwen gemiddeld ouder worden dan mannen, is dat bij hen zelfs één op de drie. In Noordoostpolder wonen nu 680 mensen met dementie. De prognose is dat die groep groeit naar 790 in 2025 en naar 1600 in 2050. Service- en dienstverleners moeten daar rekening mee houden.

Training

De afgelopen weken heeft Alzheimer Nederland de training ‘Samen Dementie¬vriendelijk: goed omgaan met dementie’ aan alle medewerkers gegeven; zowel in de winkels als aan de mensen bij het Contactcenter en het Servicekantoor. Ook het team van Van Boxtel hoorwinkel aan de Europalaan 102 in Emmeloord heeft de training enthousiast gedaan.

Paul Vondenhoff: ‘Nu kunnen onze medewerkers bij mensen in de winkel en aan de telefoon signalen van dementie herkennen. Ze kunnen het bespreekbaar maken én de juiste service geven. Met het predicaat Samen dementievriendelijk zetten we een stap naar een dementievriendelijke wereld.’

www.samendementievriendelijk.nl

Nieuws

menu