Aangeboden door: Hubo

Verbouw je stoffige zolder tot het fijnste plekje in huis

Afbeelding: Unsplash

De zolder, het is echt zo’n plek die gebruikt wordt om rommel op te bergen. Ergens natuurlijk heel handig want de rommel is hiermee uit je zicht. Maar je kunt zoveel meer van je zolder maken. Het is vaak best een redelijke ruimte qua formaat waar je een volwaardige kamer van kunt maken. Voordat je aan de slag kunt met het leukste gedeelte; het inrichten van de nieuwe zolderkamer, zal je waarschijnlijk eerst aan de slag moeten met een verbouwing. Zorg ervoor dat je hierbij let op de volgende punten; controleer de draagkracht van de vloer. Houd rekening met de maximale hoogte op zolder, en neem maatregelen tegen de warmte. De leukste ideeën voor een nieuwe zolder zetten wij alvast voor jou op een rij.

Een energiebesparende verbouwing

Een verbouwing is het perfecte moment om energiebesparende maatregelen te nemen. Wanneer je dus van start gaat met het verbouwen van de zolder, is het handig hier meteen rekening mee te houden. Zo kun je dakisolatie laten plaatsen, vloerisolatie leggen en de nodige tocht strips bevestigen. Weet je zelf niet goed hoe je dit allemaal moet aanpakken? Dan is het verstandig om hier professionele hulp bij in te schakelen. Je kan deze werkzaamheden laten doen door Hubo . Op deze manier weet je meteen dat het professioneel en op de juiste manier wordt aangepakt.

5 ideeën voor een nieuwe zolder

1. Je kantoor aan huis

Ben jij zzp-er of werk je regelmatig vanuit huis? Dan is het fijn om een rustige plek te hebben waar je je kunt terugtrekken en in volle concentratie kunt werken. Op deze manier zal je je werkzaamheden veel sneller gedaan krijgen, en dus meer vrije tijd overhouden. Naast dat je hier fijn kunt werken, kunnen eventuele kinderen de ruimte ook gebruiken als studeerruimte. Zo maak je dubbel gebruik van de ruimte! Om productief te kunnen werken is het belangrijk om te zorgen voor genoeg lichtinval dat zorgt voor betere concentratie. Houd hier dus rekening mee wanneer je de ruimte gaat verbouwen en inrichten.

2. The master bedroom

Misschien is er gezinsuitbreiding op komst, of ben je op zoek naar wat meer privacy. Wanneer de zolder groot genoeg is, kun je hier een fijne slaapkamer van maken. Doordat de zolder vaak schuine daken heeft creëer je meteen een knusse sfeer. De schuine wanden kun je vervolgens weer optimaal benutten door het inbouwen van muurkasten. Heb je nog meer ruimte over? Dan kun je er ook voor kiezen om een eigen badkamer te bouwen bij de slaapkamer. Houd er dan wel rekening mee dat dit voor extra kosten kan zorgen doordat je waarschijnlijk leidingen naar boven moet laten installeren.

3. Maak er een ‘Man Cave’ van

Je kent het wel, je man die weer voor de tv zit met de PlayStation. Gek word je er soms van! De controllers en kabels die vervolgens weer door de woonkamer slingeren. Dat moet toch anders kunnen. De zolder is een perfecte plek voor een echte ‘Man Cave’. Kan hij hier lekker zijn games spelen of met vrienden een biertje doen. kun jij lekker beneden tot rust komen met een heerlijk boek of een goed glas wijn. Een win win situatie!

4. Een fijne plek voor de kids

Naarmate de kinderen wat ouder worden krijgen ze ook steeds meer behoefte aan een fijne eigen plek. Ze kunnen zich misschien wel terugtrekken op hun kamer, maar dat is ook een tikkeltje ongezellig. Maak van de zolder een fijne plek voor de kinderen, waar ze kunnen relaxen, studeren of gezellig samen kunnen zitten met vrienden. Ja, je hebt misschien wat vaker vrienden en vriendinnen over de vloer. Maar je hebt ze wel lekker bij jou in huis waar je alles kunt overzien. De kids zullen vast en zeker blij zijn met hun eigen plekje in huis.

5. Een plek om heerlijk tot rust te komen

Wat dit is, kun je zelf invullen. Misschien hou je ontzettend van en maak je hier een fijne plek van met een mooie boekenkast en een heerlijke stoel. Geniet jij ontzettend van een fijne film? Maak er dan een home cinema van! Met een groot scherm, een beamer en gezellige zitzakken kom je al een heel eind. Of ben je nog op zoek naar een fijne ruimte op jouw grote collectie kleren op de bergen? Maak er dan een praktische inloopkast van. Creëer de plek waar je altijd zo naar verlangd hebt en geniet van de rust die dit met zich meebrengt.

Nieuws

menu