Viskraam Van der Linde in Marknesse

Jan en Tienette met hun kinderen Jonathan en Charlotte staan voortaan op woensdag en zaterdag met hun viskraam in Marknesse Eigen foto

Marknesse - Jan en Tienette van der Linde staan vanaf woensdag 14 augustus en zaterdag 17 augustus wekelijks in Marknesse met hun viskraam van Vishandel van der Linde. Op vrijdagmiddag staan ze in Ens.

Jan en Tienette runnen samen met kinderen Jonathan en Charlotte vishandel Van der Linde al bijna 30 jaar in Elburg/Oldebroek. Jan is als 18-jarige bij een zeevisgroothandel in Elburg gaan werken en zo in de vis gebleven. Naast zijn werk daar is hij samen met Tienette begonnen met een visverkoopwagen. Met de kinderen is het aantal verkoopwagens uitgebreid. Van der Linde voert een ruim assortiment verse vis en als er iets ontbreekt kunnen klanten dat bestellen aan de kraam.

Het bedrijf rookt zelf de zalm, paling, makreelfilet en botervis op de standplaats. Verser en ambachtelijker kan het niet. ‘Bovendien hebben de klanten zodoende een stukje smaak- en geurbeleving, want ze mogen ook proeven aan de kraam.’ In de kraam wordt de Hollandse nieuwe vers schoongemaakt waar de klant bij staat. De kraam biedt heerlijke visschotels en heeft wekelijks aanbiedingen.

Nieuws

menu