Aangeboden door: chocoladebezorgd.nl

Waarom vieren we moederdag?

Eigen foto

Het is bijna weer mei. Dat betekent maar een ding. Moederdag komt er weer aan, dus het is de hoogste tijd om de moeders weer in het zonnetje te zetten.

Wat houdt Moederdag in?

Moederdag wordt gevierd om het moederschap. Hierbij draait het dan ook om de moeders die invloed hebben op de samenleving. Moederdag wordt in Nederland op de tweede zondag in mei gevierd, maar in andere landen verschilt dit. Bij de gezinnen die Moederdag vieren staat de moeder in het middelpunt.

De reden dat moeders verwend mogen worden

Je staat er niet altijd bij stil, maar moeders doen echt alles voor je. Het begint al bij de zwangerschap. Je moeder draagt jou zo ongeveer 9 maanden, dat is niet niks. Na die 9 maanden moet ze ook nog eens gaan bevallen. Dat is toch best een zware klus. Na de hele zwangerschap en bevalling komt het echte werk. Alle poepluiers, flesjes en duizenden kusjes en knuffels. Daarna word je zelf natuurlijk ook ouder en wijzer, maar je moeder blijft toch voor je zorgen. Ook al kan je op een gegeven moment alles zelf, ze zal er altijd voor je zijn. Daarom verdient ze ook wel een keertje wat terug.

Hoe verliep Moederdag vroeger?

Vroeger hielden ze al feesten die voor de moeders waren. Dit gebeurde al bij de Grieken. Vroeger draaide het dan vooral om de grote goden, zoals bijvoorbeeld Rhea bij de Grieken en Maria bij de Katholieken. De eerste officiële Moederdag werd gevierd in 1644.

Hoe vieren we nu Moederdag?

Zoals hierboven beschreven staat dat bij de gezinnen die Moederdag vieren, de moeder in het middelpunt. Ze krijgt bijvoorbeeld ontbijt op bed of krijgt voor Moederdag chocolade . Ook worden vaak de huishoudelijke taken uit handen genomen, zodat ze een dagje lekker niks hoeft te doen. Vaak doen scholen en de kinderopvang mee met deze traditie. Samen met de kinderen zorgen ze ervoor dat hun moeder helemaal verwend wordt met een leuk handgemaakt cadeautje.

Nieuws

menu