Aangeboden door: flexas.com

Wat is een virtueel kantoor?

Foto: pexels.com

Een virtueel kantoor is een werkplek die zich op elke locatie kan bevinden. Er is dus geen sprake van een vast werkadres. Werknemers creëren hun eigen virtuele kantoorruimte. Een virtueel kantoor heeft wel een vestigingsadres. Met name voor de correspondentie met andere bedrijven of klanten. Een adres is ook nodig om administratieve en fiscale redenen.

Dit soort kantoorruimtes hebben een aantal voordelen. Bijvoorbeeld als de reisafstand tussen het woonadres van de werknemer en het kantoor aanzienlijk is. Er zijn echter nog meer redenen waarom een bedrijf steeds vaker kiest voor een virtueel kantoor. Flexibel werken wordt steeds meer de norm. Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rij.

Waarom als bedrijf kiezen voor een virtuele kantoorruimte?

Een representatieve kantoorruimte huren of kopen kan behoorlijk in de papieren lopen. Een investering waar je als bedrijfseigenaar eigenlijk niet op zit te wachten. Een virtueel kantoor biedt in dit geval mogelijkheden. Het voorziet je van verschillende bedrijfsvoordelen waar je misschien nog niet eerder over hebt nagedacht. Dat geldt ook voor werknemers.

5 voordelen van virtueel kantoor

1. Een virtueel kantoor biedt een flexibele werkplek

Een virtuele kantoorruimte kan elke dag anders zijn. Het is maar net waar jij vandaag jouw kantoor wilt vestigen. Is dat in de tuin onder de veranda, in een conferentiecentrum in de buurt of zelfs in het buitenland? Om flexibel te kunnen werken in je eigen virtuele kantoor, heb je alleen laptop of computer nodig én een stabiele internetverbinding. Je kunt online meetings plannen met collega’s of met het team werken aan een project. Ook op afstand!

Wil je jouw bedrijf als werkgever uitbreiden met meer werknemers? Ook dan biedt een virtueel kantoor veel voordelen. Je hoeft namelijk geen extra werkplekken te creëren of op zoek te gaan naar een ruimte die voldoende werkruimte biedt aan jouw werknemers.

2. Een virtuele kantoorruimte reduceert ziekteverzuim door stress

Werken vanuit jouw eigen kantoorruimte waar jij dat wilt reduceert ook stress en spanningen. Je hoeft je namelijk geen rekening meer te houden met de drukte in het verkeer. Minder reizen betekent ook dat je meer tijd kunt besteden aan jouw werk. Je kunt jouw werktijden zelfs flexibel indelen als dit tot de mogelijkheden behoort. Deze meer ontspannen manier van werken vermindert stress en voorkomt zelfs burn-outs. Dat is niet alleen een voordeel voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Het ziekteverzuim daalt.

3. Kostenbesparing door te kiezen voor een virtueel kantoor

Als bedrijfseigenaar investeer je liever in het succes van jouw onderneming in plaats van kostbaar vastgoed in de vorm van kantoorruimte. Met een virtueel kantoor kun je flink besparen op deze kostenpost. Je hebt namelijk geen vaste fysieke locatie nodig om je werkzaamheden uit te kunnen voeren. Dat betekent dat je ook niet gebonden bent aan huurcontracten met een lange looptijd. Je bent vestigt jouw kantoor waar jij dat wilt.

4. De internationale markt verkennen

Wanneer jij je als bedrijf ook wilt richten op de internationale markt, is dat met een virtueel kantoor een stuk eenvoudiger. Je bent namelijk wél in het bezit van een buitenlands kantoor adres, terwijl je zelf bepaalt vanuit welke locatie of land je werkt. Dit opent de deur naar het internationale bedrijfsleven sneller, zonder dat je de geloofwaardigheid als bedrijf verliest.

5. Een kantooradres op een AAA-locatie

Voor kleine ondernemers of start-ups is een representatieve AAA-locatie vrijwel onbetaalbaar. Maar, je wilt wel kunnen profiteren van een vooraanstaande kantoorlocatie met een uitstraling die voldoet aan de behoeften van jouw bedrijf. Dat kan door te kiezen voor een virtuele kantoorruimte. Een bedrijf staat ingeschreven op dit bedrijfsadres, maar opereert vanuit andere flexibele locaties. Daarmee creëer je aanzien en klantvertrouwen. Uiteindelijk heeft dit weer een positieve invloed op het succes van jouw onderneming.

Nieuws

Meest gelezen

menu