Aangeboden door: hbostart.nl

Willen studenten een docent met praktijkervaring?

Foto: unsplash

Docenten met praktijkervaring zijn belangrijk voor studenten.

Uit onderzoek gepubliceerd op Limburger.nl is gebleken dat ruim 86% van de werkende Nederlanders van mening is dat het van groot belang is dat een docent praktijkervaring heeft. Dit onderzoek is uitgevoerd door de NCOI onder 1.100 Nederlanders. Een groot deel hiervan denkt tevens dat bijscholing de oplossing is van het personeelstekort waar verschillende sectoren mee te maken hebben. In dit artikel gaan wij meer in op dit onderzoek en kom je erachter waar studenten het meest belang aan hechten. Lees snel verder voor meer informatie over het onderzoek.

Praktijkervaring van groot belang

Praktijkervaring blijkt erg belangrijk te zijn voor ruim 86% van de werkende Nederlanders. Wanneer zij een studie naast hun werk vinden, zien zijn het als belangrijk dat de docent de nodige praktijkervaring in huis heeft. Als een docent dit niet kan bieden, wordt dit als een gemis ervaren. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat een op de drie werkende Nederlanders te maken had gehad bij een eerdere studie met een docent die geen aansluiting had met de praktijk. Dat praktijkervaring wel degelijk belangrijk is voor studenten, staat dus vast.

Ook betrokken docenten van belang

Betrokken docenten zijn ook erg belangrijk. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat 40% van de werkende Nederlanders vond dat hun docenten van een publieke instelling even betrokken waren als docenten van private instellingen. Dit werd vooral veel gezien bij oudere deelnemers. Van deelnemers onder de 30 jaar bleek 32% het hiermee eens te zijn. Van de 60-plussers gaf 51% aan eenzelfde mate van betrokkenheid te zien bij publieke- en private instellingen, aldus opleidingsinstituut NCOI .

Bijscholing als oplossing tekort aan personeel

Uit het onderzoek van de NCOI is tevens gebleken dat meer dan 68% vind dat bijscholing de oplossing voor personeelstekort kan zijn. Dit betekent dat iemand een training of opleiding volgt om vervolgens breder op de arbeidsmarkt te worden ingezet. Dit zou in dezelfde beroepsgroep kunnen zijn of in een beroepsgroep die hierop lijkt. Door bijscholing heeft een persoon de kans op een betere baan in zijn/haar sector en daarmee een hoger salaris. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen kiezen om zicht te laten bijscholen naast hun eigen baan, want dit levert diverse voordelen op.

Wist jij al dat werkende studenten een groot belang hechten aan praktijkervaring van hun docenten en betrokkenheid?

Nieuws

Meest gelezen